on-line с 20.02.06

Арт-блог

13.05.2015, 09:45

May

Random photo

Voting

???

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Calendar

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

News

01.08.2015, 13:17

Crazzzy Days

13.05.2015, 09:52

den-evropyi-v-hersone---2015

> Tourism, rest, entertainment > Wine stages on Tavriya > Presents a new tourist route “Ways of cossack glory”

Новий туристичний маршрут “Шляхами козацької слави” презентує

Як голий посушливий степ був прикрашений виноградною лозою...
Було б просто неможливим, подорожуючи маршрутом «Шляхами козацької слави», оминути село Козацьке. Адже так яскраво і донині видно цінність нашого краю — тісно пов'язане сучасне з минулим та майбутнім.

«...У 80-х роках XYIII ст. генерал-ад'ютант граф Василь Васильович Орлов-Денисов, проходячи з козаками з Криму на північ, зупинився на ночівлю на березі Дніпра у 70 верствах північніше Херсона. Заїхавши до сусідської поміщиці графині Браницької, у село Кам'янку, провів вечір, посперечався з нею, на парі виграв її маєток з прилеглою до неї землею, у кількості 18 000 десятин».

З того періоду через деякий час започаткувалися винні традиції, засновані князями Голіциним та Трубецьким на схилах Дніпра у Бериславському районі. Головний технолог ПМ «Трубецькогс» Ольга Кирсанова, що вже майже піввіку працює на цьому підприємстві, розповідає:
- Нічого не змінилося у винних традиціях - справжнє вино робить людина, земля й підвали.

Тож туристи можуть на власні очі побачити, в який спосіб виготовляється справжній продукт, й скуштувати вино без хімічних барвників та домішок. Фотографії на вході до центрального будинку-замку підтверджують, що у 1898 році на цьому заводі вже було сформовано плодоносні виноградники, їх обприскували тією ж «бордоською» рідиною, яка існує дотепер, і нічого прогресивнішого натомість не придумали.

Нащадки Трубецьких, побувавши на землях Херсонщини, розповідали: «Голіцин, обстеживши ґрунт, знаючи примірну кількість випалих дощів, враховуючи благодійний для посадки виноградників схил берегу Дніпра, запевнив батька мого відразу посадити 200 десятин виноградників виключно вищих столових вин Рислінга і Каберне (вирішено було до 1 млн чубуків на рік роздавати через земство селянам). Голіцин, упевнений у прибутковості виноградарства, говорив, що треба розвивати серед селян такі галузі господарства, які увесь рік давали б їм роботу у себе вдома і дали можливість не йти у мисливський промисел... При закладці виноградників поставили маленьку метеостанцію. З неї могли мати дані за декілька років по кількості опадів, періоди вітрів, кількість сонячного проміння і т.п»...

Вже в 1900 році на Всесвітній виставці у Парижі сухе вино "Рислінг" з Херсонщини отримало найвищу нагороду — гран-прі. А ще через рік виноробів Трубецького нагороджено першою премією імені російського Імператора Олександра III. Продукція заводу й сьогодні - натуральні столові вина, які не піддаються коректуванню — Рислінг, Аліготе, Каберне, Совіньйон, Сапераві...

Тетяна Деркачева
«Новий час».- №24 (159).- 17.06.2010.- стр. 17
 

Leave a reply

Enter the number you see to the right.
If you don't see the image with the number, change the browser settings and reload the page