on-line с 20.02.06

Арт-блог

22.12.2021, 11:41

Але згадати потім ріки ці і монохром засніженої крони, цю лінію рядка і оборони, цю риму, як троянду у руці.

Случайное фото

Голосование

Что для вас служит основным источником информации по истории?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календарь событий

      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Новости региона

23.02.2022, 16:07

Гончарівка запрошує на майстер-клас із пластилінової анімації

23.02.2022, 15:54

У Xepcoнi пpoxoдить oблacний чeмпioнaт з кaйт-флaїнґу

23.02.2022, 15:47

Дванадцять років з дня створення парку "Олешківські піски" на Херсонщині

> Новости региона > Кінокімерії 10 років!
Все новости

11.06.2015 09:15

Кінокімерії 10 років!

КП «Кіновідеопрокат» запрошує Вас прийняти участь у висвітленні подій 10-го Міжнародного кінофестивалю «КІНОКІМЕРІЯ», який буде проходити у ККЗ «Ювілейний».
29 вересня 2015 року з 15.00 – 16.00 прес-конференція у фойє ККЗ «Ювілейний».
30 вересня о 19.00 урочисте закриття Х Міжнародного фестивалю на площі перед ККЗ «Ювілейний».

З 28 вересня по 01 жовтня у Херсоні стартує Х Ювілейний Міжнародний фестиваль аматорського кіно «КІНОКІМЕРІЯ», який буде проходити за підтримки Голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова. З 2006 року у Херсоні за підтримки Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно, Національної спілки кінематографістів України, Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради, Комунального підприємства «КІНОВІДЕОПРОКАТ» Херсонської обласної ради, Громадської організації «ФЕСТИВАЛЬ КІНОКІМЕРІЯ» проходить щорічний конкурсний спеціалізований фестиваль кіно і відеофільмів "KІНОКІМЕРІЯ". З 2009 року фестиваль аматорського кіно «КІНОКІМЕРІЯ» проходить під патронатом UNION INTERNATIONALE DU CINÉMA (UNICA), і тому кожного року найкращі аматорські фільми, представляють Україну на щорічному Міжнародному фестивалі аматорського кіно «UNICA».

Саме Міжнародний фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія» надав поштовх у розвиток кіноаматорської діяльності, збільшенню кількості як студійних колективів, так і індивідуальних аматорів, які вже пов’язали своє життя з виробництвом українських фільмів. За роки свого існування кінофестиваль вже має свою історію, постійних учасників, гостей, і, звичайно, ж глядачів. І не дивно, що цей культурно-мистецький форум відбувається на щедрій талантами Херсонській землі, яка вже надихнула і надихає кіноаматорів на перемоги.

Херсонська «Кінокімерія» започаткована ще у 2006 р., як творча відповідь на культурний запит сучасної молоді у сфері кінематографічного мистецтва. ЇЇ метою є: відродження кіноаматорства в Україні, налагодження культурних зв'язків з кіноаматорами з числа закордонних українців, згуртування талановитої та ініціативної молоді, для якої кіномистецтво - засіб творчого втілення своєї життєвої позиції. Так  історично склалося, що за всі ці роки фестиваль «КІНОКІМЕРІЯ» пройшов великий шлях до міжнародного визнання. Фестиваль «КІНОКІМЕРІЯ» вперше відбувся у 2006 році, тоді на нього з'їхалося 40 учасників, які представили 60 конкурсних робіт. У 2007 році він вже став Всеукраїнським, а з 2008 року фестиваль став Міжнародним. З кожним роком Міжнародний фестиваль аматорського кіно «КІНОКІМЕРІЯ» набирає не аби яких обертів, у кінофестивалі приймають участь всі області України, а також закордоні країни.

Досягнення  Міжнародного фестивалю аматорського кіно «КІНОКІМЕРІЯ»:
За 10 років на кінофестивалі переможці отримали більше 50-ти медалей;
За 10 років на кінофестивалі показали більше 1500 робіт;
За 10 років кінофестиваль відвідали більше 20000 глядачів;
За 10 років на кінофестивалі були представлені роботи з: Ізраїлю, Тунісу, Казахстану, Узбекистану, Македонії, Сербії, Австрії, Франції, Великобританії, Іспанії, Естонії, Болгарії, Хорватії та ін.

На фестивалі «Кінокімерія» представлені такі номінації:
"Гран-прі";
"Кращий фільм створений аматорськими колективами, авторами-аматорами (1, 2 і 3 місце)";
"Кращий фільм створений дитячими колективами або дитячими студіями (1, 2 і 3 місце)";
"Кращий однохвилинний фільм";
"Кращий фільм, створений студентами творчих ВНЗ" (1, 2 і 3 місце)";
"Кращий некомерційний фільм створений професіоналами";

ЖУРІ VIІ МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ АМАТОРСЬКОГО КІНО «КІНОКІМЕРІЯ»

Голова журі - БОГДАН ЖОЛДАК, український письменник, сценарист, драматург.
Народився 13 лютого 1948 р. в Києві, батько - письменник Жолдак Олесь Іванович, мати - поетеса Єва Устимівна Нарубіна. Закінчив філологічний факультет Київського Національного університету ім. Т. Шевченка (1972). Був ведучим кількох телевізійних програм на УТ-1 та каналі «1+1» і щотижневої радіопередачі на першому каналі Національного радіо «Брехи - літературні зустрічі з Богданом Жолдаком». 2004 року взяв участь у виданні антології Страйк ілюзій, до якої увійшла його п'єса «Чарований запорожець». Працює на кіностудії «Рось» при АТ "Компанія «Рось», викладає сценарну майстерність на кінофакультеті Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого. Член Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України й об'єднання «Кінопис».

Бібліографія
«Спокуси»
«Яловичина»
«Як собака під танк»
«Бог буває: ОГІУЄ Зіогіез»
«Антиклімакс»
«Гальманах. - К.:»
«Капосні капці»
«Казкарик, або Казковий конструктор»
«Богдан Жолдак про Карпа Соленика, Йосипа Тимченка, Івана Піддубного, Юрія Кондратюка, Миколу Лукаша»
«Коли генії плачуть»
«Гаряча Арктика»
Оповідання
1997 - «Немає», «Свинопас», «На небі», «Шшє коле бульо красте грігх», «Заручник імперіалізму», «Яблука з райського саду», «Розповідь прораба», «Анатолій Марчук» та «Відблиски»
1998 - «Махатма-йога (Карма-сутра)»
2001 - «Відблиски»

Фільмографія
Автор сценаріїв фільмів:
«Відьма» (1991),
«Козаки йдуть!» (1991),
«Іван та кобила» (1992),
«Дорога на Січ» (1994).

Член Національної спілки письменників та кінематографістів України. Член журі - ВОЛОДИМИР ГУБА, український композитор. Народний артист України (1999). Лауреат премії ім. Лисенка (1997), лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка (2014). Член Національної спілки композиторів України і Національної спілки кінематографістів України. Автор музики до вистави «Гетьман Дорошенко» за твором І. Старицької-Черняхівської в Національному Українському Академічному драматичному театрі ім. І.Франка (Режисер-постановник - Володимир Опанасенко). Вистава висувалася на здобуття Національної Премії України ім. Тараса Шевченка

Народився 22 грудня 1938 р. в Києві в родині вчителів. Закінчив Київську консерваторію ім. П. І. Чайковського (1977, клас Б. Лятошинського, А. Штогаренка). Працював вчителем музики в музичних школах, музичним редактором Держтелерадіо УРСР. Був музичним редактором студії «Укркінохроніка». Фільми з його музикою відзначалися престижними нагородами на вітчизняних та зарубіжних кінофестивалях (Швеція, Франція та Італія).

Фільмографія:
«Та, що входить у море» (1965),
«Сьогодні - і щодня» (1966),
«Хто повернеться - долюбить» (1967),
«Червоні лицарі» (1968),
«Камінний хрест» (1968),
«Як козак щастя шукав» (1969),
«Розпатланий горобець» (1970),
«Захар Беркут» (1971),
«Сказання про Ігорів похід» (1972),
«Завтра починається сьогодні» (1973),
«Як козаки сіль купували» (1975),
«Хліб дитинства мого» (1977),
«Женці» (1978),
«Золотий вересень возз'єднання. Роки і долі» (1979),
«Вчилась я у природи» (1980),
«Колесо історії» (1981),
«Високий перевал» (1982),
«Провал операції «Велика Ведмедиця» (1983),
«І чудова мить перемоги» (1984),
«Вклонись до землі» (1985),
«Данило - князь Галицький» (1987),
«Золоте весілля»,
«Голос трави» (1992),
«Гетьманські клейноди»
«Секретний ешелон» (1993),
«Мамочка, Розочка і Миночка» (1993),
«Здобути, або не бути»,
«Спогад про УПА» (1994),
«Казка про богиню Мокошу» (1995),
«Сім сльозин» (2000),
«Любов небесна» (2001),
«Катерина Білокур. Послання» (2001, д/ф),
«Каїпагзіз. Очищення» (2001),
«Вічний хрест» (2002),
«Поліські образки» (2006)

ВОЛОДИМИР ВОЙТЕНКО - кінознавець, керівник проектів «KІNO-KOЛО» та «Сценарна майстерня», ведучий телепрограми «Арґумент-кіно» («1+1»), секретар Правління НСКУ

СОФІЯ ЛАВРІВ - режисер, сценарист

ОКСАНА АРТЕМЕНКО - режисер, сценарист, член Національної Спілки кінематографістів України. Учасник і лауреат міжнародних кінофестивалів

МАРИНА АРТЕМЕНКО - режисер, сценарист, член Національної Спілки кінематографістів України, учасник і лауреат багатьох міжнародних кінофестивалів

ЮРІЙ РІПЕНКО - Заслужений працівник культури України,  член НСКУ, викладач КНУ театру, кіно і телебачення ім. I.К. Карпенко-Карого;

Секретар журі:
ВЛАДИСЛАВ ТАРАНЮК - директор кіностудії "Рось", сценарист, Член Національної спілки письменникiв України і Національної спілки кінематографістів України.

В ювілейний рік славетного поета-пісняра Вадима Крищенка, якому виповнилося 80 років, пропонуємо оголосити гаслом ювілейного фестивалю такі його слова: «Поспішаймо, братове і сестри робити добро!!! Отож запрошуємо до спільної роботи - толоки.  Щоб зробити Х фестиваль «Кінокімерія-2015» помітним, цікавим, незабутнім. Це наша спільна мета. Отож, чекаємо від вас фільмів - гідних своїх авторів і визначного кіно аматорського ювілею!

Програма Х Міжнародного кінофестивалю «КІНОКІМЕРІЯ»





Напишите свой комментарий

Введите число, которое Вы видите справа
Если Вам не видно изображения с числом - измените настройки браузера так, чтобы отображались картинки и перезагрузите страницу.