Історичний гастроміст від Гончарівки пройшов у Тернополі
18.03.2025 23:33
Кулінарні традиції є найдієвішим способом збереження культурної спадщини народу. Україна має неймовірну автентичну кухню, яка є симбіозом страв багатьох народів.
Тож провідна бібліотекарка соціокультурного відділу Гончарівки Олена Бджола провела для ВПО центру "Я Маріуполь. Тернопіль" історичний гастроміст "Херсон - Тернопіль - Маріуполь".
Учасники заходу дізналися про:
розмаїття видів херсонської юшки, знамениту ікру з синеньких, унікальний торт "Херсон" та проєкт "Вінтажна кухня";
тертюхи, брамбораки, гайзи-бубели та культову лемківську мачанку Тернопілля;
автентичні страви маріупольських греків: чир-чир, долму, шмуш, хураб'є, бекмес та солодкий символ міста Марії, й не тільки.
Наприкінці заходу присутні отримали три перевірені часом рецепти автентичних страв Херсона, Тернополя і Маріуполя, які, за бажанням, можуть власноруч приготувати.