on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Новини регіону

19.04.2024, 15:15

Проєкт «Вишивана Херсонщина»

До Дня Вишиванки започаткований проєкт «Вишивана Херсонщина». Для ...
19.04.2024, 11:56

На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА

  У якому стані наразі перебувають більшість пам'яток історії ...
19.04.2024, 11:45

"Не занурити в глибину навколишнього жаху, а подарувати посмішку", - херсонська художниця Яна Голуб'ятникова

  Наразі в роботах херсонської художниці Яни Голуб'ятникової не ...
> Новини регіону > На Херсонщині вперше відсвяткували День борщу
Всі новини

На Херсонщині вперше відсвяткували День борщу

13.09.2021 15:52

 

 

«Смачний» захід відбувся 12 вересня, в с.Великі Копані в рамках фестивалю народної творчості «Душа Півдня».

«Борщ – це страва, яка має свою національну історію та традиції. Без перебільшення, він є справжнім українським брендом, котрий за роки свого існування став відомим на увесь світ», – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Навесні українська національна страва увійшла до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання CNN. А за даними інтерактивної карти «World Food Atlas», наш борщ увійшов в ТОП-3 найпопулярніших страв у світі, обігнавши такі відомі страви як суші, спагетті і чізбургер. Наразі українські кухарі ведуть кампанію за включення борщу до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Різновидів борщу в нашій країні багато – так історично склалося, що кожен регіон, та і кожна родина мають свої особливості його приготування.

Великокопанівський марафон зібрав 30 неперевершених борщів, зварених за традиційними й авторськими рецептами. Тут і борщ з грибами, і з вишнями, і з рибою, журавлиною, калиною та навіть з абрикосами. Гості заходу могли скуштувати всі різновиди та вибрати той, який смакував їм найбільше. А ще дізнатися секрети готування свого ідеального борщу, чим майстрині ділилися із задоволенням, адже мета фестивалю – не тільки об’єднати людей, а й передати молодому поколінню рецепти національної страви.

Також на відвідувачів фестивалю чекала святкова концертна програма за участю кращих колективів Херсонщини та гостей фестивалю з Миколаївщини та Кіровоградщини. Колоритний ярмарок майстрів, оригінальні фотозони та веселі розваги.

Джерело інформації





Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.