Національні кухні в Таврії
"Якщо уважно подивитися зараз на наші ресторани, то вони абсолютно однакові, я не говорю про китайські та японські, швидше – про так звані національні. Скрізь один і той же очерет, колеса, вишиванки. Кухня абсолютно однакова: фарширована риба, печена картопля, борщ. Чомусь ресторатори вибрали саме це за основу меню. А кухня – поняття етнічне. Є західноукраїнська, східноукраїнська кухня, є кухня південної України, а ми цього ще не зрозуміли, не користуємося цим. Але не потрібно себе страчувати і недооцінювати. Подивиться на етнічні кухні наших сусідів – Польщі, Словаччини, Румунії – там вибір ще бідніший..." Журнал "ТОРГОВА СПРАВА" №4/2004
A propos
Але що це таке - кухня південної України, кухня Таврії або ж херсонська кухня? Безумовно, в ній змішалися смаки гастрономів різних народів. Наприклад, не випадково "1000 рецептів єврейської кухні" вишли під ред. рабина Йосефа Херсонського...
Посилання по темі: