on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новини регіону

22.03.2024, 13:15

Книга історій "Плач Херсонщини". Художниця створила ілюстрації використовуючи старослов'янські символи

  Художниця з Херсона Валерія Гуран працювала в Естонії та ...
20.03.2024, 23:16

Сквер на проспекті Незалежності в Херсоні назвали на честь Джона Говарда

  У Херсоні завершилось громадське голосування щодо перейменування ...
20.03.2024, 22:51

Присвятила 50 років свого життя театру. Історія Заслуженої артистки України з Херсона Олександри Тарновської

Заслужена артистка України Олександра Тарновська присвятила 50 років ...
> Організації > Реклама > Студія "Артефакт" > "Південне перехрестя" як етап на шляху до "ЕКСПО-2000"

 

"Південне перехрестя" як етап на шляху до "ЕКСПО-2000"

 

09.04.1999

"Поле" 9.04.1999

Наскільки ефективною може виявитися участь Херсонщини у Всесвітній виставці, намагалися з'ясувати організатори регіональної спеціалізованої виставки „Херсон. Реклама-99" під багатообіцяючою назвою „Південне перехрестя".

На відкритті виставки київський гість, голова Української спілки рекламістів Валерій Рудаков наголосив, що реклама як така сама потребує реклами. А від імені облдержадміністрації учасників привітав заступник начальника управління економіки Олександр Жаров. Голова ж оргкомітету виставки, директор фірми „Едельвейс" Людмила Несіолковська не приховувала хвилювання – адже подібний захід і з таким розмахом проводився вперше.
– 2000-го року у Ганновері буде проходити Всесвітня виставка „Ек-спо-2000" під девізом „Людина-Природа-Техніка", – наголосила Людмила Феліксівна у розмові з кореспондентом. – Наша Херсонська область вперше за свою історію одержить площу для власної експозиції у розмірі 250 квадратних метрів в рамках павільйону України. Надати допомогу у підготовці до подібного, дуже відповідального випробування, оглянути сьогоднішні здобутки у рекламній галузі – саме задоволенню таких цілей і покликана нинішня виставка.

Відразу слід зазначити, що організаторам, серед яких була й агенція «Гранд Стрім», вдалося потурбуватися про чітку стилістику виставки, забезпечити логіку побудови експозицій і наситити палітру показових стендів різнотипними за змістовим навантаженням та функціональністю експонатами. Найголовніше ж, що з приємністю спостерігали присутні, – на виставці мирно ужилися чотири „кити" рекламного бізнесу Херсона: агентства „Старий Дніпро", «Еней», «Гранд Стрім» та «Едельвейс».
Оглядаючи стенди, доходиш висновку: рекламна індустрія значно змінює навколишню символіку нашого життя. Різноколірні електричні гнучкі рекламні написи, що їх пропонує „Едельвейс", цікаві тематичні розробки „Гранд Стріма", „Моста" тощо.Вирізнялися представництва „Імідж-клубу" з Міжрегіонального інституту бізнесу, бюро дизайну „Нова графіка тощо.
Дуже потужним виявився куток, котрий займала комп'ютерна фірма „Меркурі" – бажаючі, а їх було немало, могли безплатно «увійти» в «Інтернетівські» рекламні сторінки.

На превеликий жаль, надзвичайно убогими виглядали стенди репрезентованих періодичних видань. Подумалося, що така потужна в рекламних реаліях інстанція, як преса, могла б більш вдумливо поставитися до показу власного обличчя.

Екстремальні види реклами пропонували спортсмени не так давно створеного в обласному центрі авіаклубу. Професійні парашутисти, котрих тренують майсти спорту Галина Лебедєва та Ніна Скороженко, пропонували різноманітні рекламні «фокуси».

– Ми назвали виставку «Південним перехрестям» в силу різних причин, – пояснює заступник директора агентства «Едельвейс» Сергій Несіоловський. – Таврійська земля – це край, де перетинаються загальновідомий шлях «з варягів у греки», Чумацький шлях. Існує навіть версія, що нашим краєм проходив навіть один з відтинків не менш знаменитого Великого шовкового шляху.

Учасники виставки, гості, всі бажаючі могли взяти участь у роботі семінару-наради «Реклама на перехресті вимог часу».

Присутні не без інтересу спілкувалися з вже згаданим Валерієм Рудаковим та начальником відділу реклами Державного комітету з питань захисту прав споживачів. Серед інших питань було заторкнуте й таке: чи Україна зможе вийти на світовий рівень, коли на одного громадянина в середньому щорічно на рекламу витрачається 350-400 доларів. Ми ж маємо на сьогодні значно меншу цифру – всього до 5 доларів...

Значний інтерес викликало й оголошення привітання учасникам виставки від Імені Міністра Кабінету Міністрів України Анатолія Толстоухова. У своєму листі державний сановник, зокрема, підкреслив:"Нарада засвідчує, що завдяки зусиллям законодавчої влади та Президента України реклама вже сьогодні є однією із найважливіших ланок інфраструктури ринкових економічних відносин". Що ж, необхідно чесно зізнатися: жодна із колишніх виставок не одержувала схвалення такого високого рівня — заслуга організаторів однозначна.

Відбулася й прес-конференція, від котрої у представників засобів масової інформації залишилося неоднозначне враження, все ж ближче до негативного. Звісно, розмова про рекламну діяльність виявилася гострою й зацікавленою. Так в принципі й повинно було бути. Але ж київські гості так і не задовольнили цікавості журналістів у питанні про добросовісність реклами. Приміром, чи можна вважати граматичні й орфографічні помилки на носіях зовнішньої реклами як порушення й як в даному випадку мусять діяти контролюючі органи? Так і не вдалося почути більш-менш докладно: чи ж існують реальні важелі впливу на виготовлювачів неякісної реклами.
Практично не припинялися різноманітні й різнопланові покази на головному подіумі виставки.

Здавалося б, наскільки неспівставні колективи виступали у повній гармонії. Все це стало можливим завдяки режисурі неординарного митця Лаврентія Ніколаєнка.

Перед рекламною галуззю час ставить все більше й більше проблем. Наразі рекламу можна розглядати як форму комунікації, котра намагається в дохідливій і короткій формі донести дані про якість товарів та послуг, слугує перекладу ідеї виробника на мову потреб і запитів споживача. „Південне перехрестя" і намагалося якомога повніше продемонструвати місцеві можливості в даному напрямі.

Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.