on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Новини регіону

19.04.2024, 11:56

На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА

  У якому стані наразі перебувають більшість пам'яток історії ...
19.04.2024, 11:45

"Не занурити в глибину навколишнього жаху, а подарувати посмішку", - херсонська художниця Яна Голуб'ятникова

  Наразі в роботах херсонської художниці Яни Голуб'ятникової не ...
19.04.2024, 11:37

Онлайн-екскурсія «Маріуполь – Херсон: Гозадінови - херсонська та маріупольська гілки династії»

  Друзі, 19 квітня (п'ятниця) о 18:30 відбудеться онлайн-екскурсія ...

Спирт из арбуза — 3 рецепт

Сделаны были большой очаг, в котором помещаются четыре железных котла с отдушинами по норгейзской методе для сбережения дров. При каждом котле находится так называемая прохладительная кадка, содержащая в себе меру котла, также и две банки с приделанными по бокам с наружной стороны планочками, которые имеют на одном конце ножки, простирающиеся выше очага и котла двумя вершками, дабы сок из арбузов мог беспрепятственно течь в оные котлы. Для процедки же сока нужны еще 4 корзинки.

Имея в готовности арбузы, три человека могут управлять четырьмя котлами. Два подводят банки нижними концами к краю котла, третий подает арбузы, кои первые два человека рубят топором, а лучше широкою сечкой на 4 части и бросают в котел; когда же четвертая часть котла наполнена будет изрубленными арбузами, тогда подающий арбузы может разводить огонь, дабы первый котел скорее закипел, покуда прочие наполняются арбузами; каждый же котел должен кипеть четыре часа. Как пиво начнет кипеть, то на каждый 60-ведерный котел нужно класть хмелю 2 фунта.

О многоразличной пользе, которую можно получать от арбузов (газета "Восток", 5-го марта 1867 г., № 18)

http://pleh77.livejournal.com/422314.html  
 

Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.