Вино заслуговує фестивалю
Як стверджують лікарі, вживання натурального вина у поміркованих дозах для організму людини є достатньо корисним: воно допомагає при шлункових захворюваннях, анемії, ожирінні та застуді. Червоне вино покращує обмін речовин, знижує ризик виникнення інфаркту та серцево-судинних захворювань, підвищує рівень гемоглобіну в крові тощо. Творча інтелігенція Херсона замислилася: якщо вино таке корисне, а історія його виготовлення в області сягає півтора століття — чому цьому напоєві богів не удостоїтися справжнього фестивалю.
У приміщенні Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша пройшов Перший обласний фестиваль виноробства та виноградарства «Херсонські Діонісії».
Під супроводом оркестру та провідних акторів театру, які розважали учасників фестивалю власною творчістю на тему застілля та виноробства, протягом кількох годин гості заходу мали унікальну можливість не просто дізнатися майже всі сучасні секрети виготовлення та правильного вживання вин, але й стати учасниками дегустації виноматеріалу від кращих херсонських виробників.
Дегустувати вина на фестивалі починали з білих сухих сортів, потім перейшли до червоних сухих і напівсолодких. А завершили десертними — білими та червоними.
Кава, шоколад, цигарки та цукерки, за словами досвідчених виноробів, лише спотворюють смак вина, тому їх не варто вживати під час дегустації. Тому у кафе-театрі на столах учасників фестивалю — лише печиво та сир, які, як відомо, смакують з будь-яким вином.
Першим свою продукцію на суд справжніх гурманів напою богів представило фермерське селянське господарство «Курінь» (головний технолог Катерина Михалкіна). Далі кращими винами власного виробництва частували присутніх ПАТ «Цюрупинське» (головний винороб Олена Колько), Агрофірма «Радгосп «Білозерський» (менеджер з реклами та продажу Людмила Вдовиченко та ВАТ «Виноробне господарство імені Князя Трубецького» (головний винороб Ганна Волошина).
- Усе наше вино виготовлене тільки на власній сировині, - розповіла менеджер з реклами та продажу Агрофірми «Радгосп «Білозерський» Людмила Вдовиченко. — А свіжого винограду наше підприємство цього року зібрало 13 тис. тонн. Тож буде з чого й надалі робити смачне та п'янке вино.
Після дегустації вин та знайомства з його виробниками у кафе-театрі почалася невимушена розмова між знавцями винної справи, бізнес-партнерами та просто гурманами цього солодкого та чарівного напою.
Вадим Лубчак
«Новий день».- №49 (4991).- 01.12.2011.- стр.7