on-line с 20.02.06

Арт-блог

03.11.2020, 10:46

Ноябрь-2020

Мне мил ноябрь - предшественник зимы, Хоть самодур и нравом переменчив, С дождём и снегом, властью ранней тьмы, При свете фонарей почти застенчив... Люблю туманы, хруст подстывших луж, Незрячесть к лицам, дом с горячим чаем Ноябрь суров и сентиментам чужд, Скуп на цвета... Но так порой отчаян! Вдруг впустит солнце. И оно, спеша, День рассветит, раскрасит, отогреет... Весна - и только. Вот тогда Душа Вся встрепенётся и ...зазеленеет Алла Мироненко

Случайное фото

Голосование

Что для вас служит основным источником информации по истории?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календарь событий

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новости региона

19.10.2021, 16:28

В Скадовську відкриється музей "Таємниці острова Джарилгач"

19.10.2021, 14:26

Херсонець увійшов до складу журі міжнародного кінофестивалю

19.10.2021, 14:22

Херсонці здобули бронзову нагороду фестивалю «Кінокімерія»

> Новости региона > На Херсонщині вперше відсвяткували День борщу
Все новости

На Херсонщині вперше відсвяткували День борщу

13.09.2021 15:52

 

 

«Смачний» захід відбувся 12 вересня, в с.Великі Копані в рамках фестивалю народної творчості «Душа Півдня».

«Борщ – це страва, яка має свою національну історію та традиції. Без перебільшення, він є справжнім українським брендом, котрий за роки свого існування став відомим на увесь світ», – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Навесні українська національна страва увійшла до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання CNN. А за даними інтерактивної карти «World Food Atlas», наш борщ увійшов в ТОП-3 найпопулярніших страв у світі, обігнавши такі відомі страви як суші, спагетті і чізбургер. Наразі українські кухарі ведуть кампанію за включення борщу до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Різновидів борщу в нашій країні багато – так історично склалося, що кожен регіон, та і кожна родина мають свої особливості його приготування.

Великокопанівський марафон зібрав 30 неперевершених борщів, зварених за традиційними й авторськими рецептами. Тут і борщ з грибами, і з вишнями, і з рибою, журавлиною, калиною та навіть з абрикосами. Гості заходу могли скуштувати всі різновиди та вибрати той, який смакував їм найбільше. А ще дізнатися секрети готування свого ідеального борщу, чим майстрині ділилися із задоволенням, адже мета фестивалю – не тільки об’єднати людей, а й передати молодому поколінню рецепти національної страви.

Також на відвідувачів фестивалю чекала святкова концертна програма за участю кращих колективів Херсонщини та гостей фестивалю з Миколаївщини та Кіровоградщини. Колоритний ярмарок майстрів, оригінальні фотозони та веселі розваги.

Джерело інформації





Напишите свой комментарий

Введите число, которое Вы видите справа
Если Вам не видно изображения с числом - измените настройки браузера так, чтобы отображались картинки и перезагрузите страницу.