on-line с 20.02.06

Арт-блог

03.11.2020, 10:46

Ноябрь-2020

Мне мил ноябрь - предшественник зимы, Хоть самодур и нравом переменчив, С дождём и снегом, властью ранней тьмы, При свете фонарей почти застенчив... Люблю туманы, хруст подстывших луж, Незрячесть к лицам, дом с горячим чаем Ноябрь суров и сентиментам чужд, Скуп на цвета... Но так порой отчаян! Вдруг впустит солнце. И оно, спеша, День рассветит, раскрасит, отогреет... Весна - и только. Вот тогда Душа Вся встрепенётся и ...зазеленеет Алла Мироненко

Случайное фото

Голосование

Что для вас служит основным источником информации по истории?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календарь событий

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новости региона

19.10.2021, 16:28

В Скадовську відкриється музей "Таємниці острова Джарилгач"

19.10.2021, 14:26

Херсонець увійшов до складу журі міжнародного кінофестивалю

19.10.2021, 14:22

Херсонці здобули бронзову нагороду фестивалю «Кінокімерія»

> Туризм, отдых, развлечения > Арбузные дела > Кавуновий сік - на спирт? - Чому б і ні.

Кавуновий сік - на спирт? Чому б і ні.

Кожен другий кавун, вирощений у 2008 році в Україні, є херсонським. Про це заявив у Херсоні на науково-практичній конференції «Актуальні питання виробництва овочево-баштанної продукції та просування її на внутрішньому та міжрегіональному рівні» Володимир Лимар, директор Інституту південного овочівництва і баштанництва УААН.

За його словами, протягом минулого року в регіоні було зібрано 275 тис. тонн кавунів. Але це далеко не повна їх кількість, що була вирощена торік на Херсонщині. Товарність баштанного поля склала в регіоні за результатами 2008 року 60-70 % від загальної кількості вирощених плодів. Решта 30-40 % є нестандартною продукцією, що залишається на полях і яку необхідно залучити до переробки, наголосив директор Інституту південного овочівництва і баштанництва УААН.

Як відзначив Володимир Лимар, це може бути перегонка кавунового соку на спирт, використання насіння кавунів для виробництва олії для фармакології, виробництво з нестандартної продукції варення та маринування кавунів. Однак переробити всю наявну некондиційну баштанну продукцію в області немає зараз можливості - з огляду на відсутність тут необхідних для цього виробничих потужностей.
Що ж до будівництва на Херсонщині заводу, який би спеціалізувався на переробці нестандартної баштанної продукції, то рішення поданому питанню, як зазначив на науково-практичній конференції голова облдержадміністрації Борис Сіленков, буде прийнято вже у цьому році. Такий завод потрібний області і може бути збудований у Голопристанському районі, заявив Борис Сіленков.

Валерій Іваненко
Херсон маркет.-05.03.2009

Напишите свой комментарий

Введите число, которое Вы видите справа
Если Вам не видно изображения с числом - измените настройки браузера так, чтобы отображались картинки и перезагрузите страницу.