on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Новини регіону

19.04.2024, 15:15

Проєкт «Вишивана Херсонщина»

До Дня Вишиванки започаткований проєкт «Вишивана Херсонщина». Для ...
19.04.2024, 11:56

На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА

  У якому стані наразі перебувають більшість пам'яток історії ...
19.04.2024, 11:45

"Не занурити в глибину навколишнього жаху, а подарувати посмішку", - херсонська художниця Яна Голуб'ятникова

  Наразі в роботах херсонської художниці Яни Голуб'ятникової не ...
> Туризм, відпочинок, розваги > Кавунові справи > Кавуновий сік - на спирт? - Чому б і ні.

Кавуновий сік - на спирт? Чому б і ні.

Кожен другий кавун, вирощений у 2008 році в Україні, є херсонським. Про це заявив у Херсоні на науково-практичній конференції «Актуальні питання виробництва овочево-баштанної продукції та просування її на внутрішньому та міжрегіональному рівні» Володимир Лимар, директор Інституту південного овочівництва і баштанництва УААН.

За його словами, протягом минулого року в регіоні було зібрано 275 тис. тонн кавунів. Але це далеко не повна їх кількість, що була вирощена торік на Херсонщині. Товарність баштанного поля склала в регіоні за результатами 2008 року 60-70 % від загальної кількості вирощених плодів. Решта 30-40 % є нестандартною продукцією, що залишається на полях і яку необхідно залучити до переробки, наголосив директор Інституту південного овочівництва і баштанництва УААН.

Як відзначив Володимир Лимар, це може бути перегонка кавунового соку на спирт, використання насіння кавунів для виробництва олії для фармакології, виробництво з нестандартної продукції варення та маринування кавунів. Однак переробити всю наявну некондиційну баштанну продукцію в області немає зараз можливості - з огляду на відсутність тут необхідних для цього виробничих потужностей.
Що ж до будівництва на Херсонщині заводу, який би спеціалізувався на переробці нестандартної баштанної продукції, то рішення поданому питанню, як зазначив на науково-практичній конференції голова облдержадміністрації Борис Сіленков, буде прийнято вже у цьому році. Такий завод потрібний області і може бути збудований у Голопристанському районі, заявив Борис Сіленков.

Валерій Іваненко
Херсон маркет.-05.03.2009

Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.