on-line с 20.02.06

Арт-блог

13.05.2015, 09:45

May

Random photo

Voting

???

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Calendar

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

News

01.08.2015, 13:17

Crazzzy Days

13.05.2015, 09:52

den-evropyi-v-hersone---2015

> Topics > Show > From the history of shows in Khersonschina > Аграрний університет знову приємно вражає

 

Аграрний університет знову приємно вражає

25 грудня в Херсонському державному аграрному університеті відбулася подія, на яку з нетерпінням чекали протягом цілого року - університетський Зимовий бал

Цього року бал відбувся вдруге: перший пройшов торік, і враження від нього залишилися на весь 2018-й. А цього разу підготовка була на такому високому рівні, що подія, безсумнівно, стала однією з головних культурних подій року для всього Херсона. Кожен факультет, викладачі та студенти докладали зусиль, аби створити приголомшливу, яскраву та неповторну атмосферу.

Святковий настрій, віра в казку з’являлися в кожного, хто цього вечора завітав до Аграрного університету. Бал організовували за високими класичними вимогами, але залюбки використали й сучасні можливості. Заздалегідь вирішили, що свято відбуватиметься в біло-червоній кольоровій гаммі, але фантазію жодним чином не стримували. Так, наприклад, усі дівчата-дебютантки були в білосніжних розкішних сукнях, багато студенток і гостей балу вбралися в червоне, але зрештою чимало яскравих суконь різних кольорів створили святкове різнобарв’я.

Аби поринути в атмосферу легкої таємничості та чарів, достатньо було переступити поріг залу. Спортивний зал Аграрного університету - найбільший серед вишів Херсона -повністю перевтілився: вже від входу біло-червоні шовкові полотна перетворювали приміщення на нарядну бальну залу. А люстра, яку створили власноруч студенти, вражала уяву: величезна, червоного кольору, вона складалася з квітів і намистинок, вигадливо переплетених, перетворених на витвір мистецтва! Крім того, додаткове освітлення вигравало різними кольорами в залежності від того, що відбувалося в залі.

А відбувалося щось неймовірне! Кожен факультет готував свій коронний номер, заздалегідь розігравши старовинні бальні танці між собою. Звісно, під живу музику у виконанні оркестру - як і годиться на балу! Так, студенти та викладачі економічного факультету виконали гальярду-танець, який був поширений у Європі в XV-XVII століттях. А представники агрономічного факультету виконували павану з якою на класичних балах гальярда зазвичай утворювала двочастинну танцювальну сюїту.

Факультет рибного господарства та природокористування виконав старовинний французький менует. Спочатку народний, за часів короля Людовика XIV цей танець став придворним. Біолого-технологічний факультет підготував видовищну польку, а факультет водного господарства, будівництва та землеустрою - мазурку.

Крім «обов’язкової програми» всі бажаючі могли виконувати й «довільну». Тим більше, що не кожного дня випадає нагода танцювати під акомпанемент струнного квартету. А справжнім святковим сюрпризом став азербайджанський танок у виконанні начальника центру довузівської підготовки та міжнародної освіти ХДАУ Алі Керімова. Запальний кавказький джигіт у національному вбранні, в оточенні юних красунь у червоних сукнях, зірвав гучні овації глядачів.

Вже традиційними стали розіграш лотереї серед присутніх і благодійний аукціон, який провів господар балу - ректор ХДАУ Юрій Кирилов. Кожний факультет пропонував гостям придбати таємний лот, пов'язаний зі своєю спеціалізацією. Беззаперечний рекорд тут установив лот факультету рибного господарства та природокористування: за кошик зі свіжими устрицями аспірант університету Юрій Ковальов заплатив 10 000 гривень! Інші лоти, хоч і коштували поціновувачам екзотичних сувенірів дешевше, викликали не менший ажіотаж.

Чимало для того, аби гості балу відчули комфортну невимушеність справжнього свята, зробили студенти та викладачі спеціальності «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна /справа»: частування та обслуговування, як зазначали присутні, були на найвищому рівні. Чого вартував лише шоколадний фонтан для фондю, створений майбутніми «інженерами харчового виробництва»! Шампанське традиційно створювало атмосферу грайливості, а художнє оформлення в стилі карвінгу перетворювало фрукти та овочі не просто на частування, а на частину святкової казки.

Музика, цікава програма, вечірні сукні, вишукані манери - все це створило атмосферу чарівної зимової казки. «Спасибі улюбленому університету за можливість відчути себе принцесою та сповна перейнятися атмосферою Зимового балу, - висловила загальну думку одна з гостей. - Враження - неймовірні! Казкова атмосфера! Спасибі керівництву ХДАУ за Зимовий бал!». Загалом учасниками цієї незвичайної події стали понад чотириста людей, зокрема й представники міських національних діаспор.

Зимовий бал минув - і теплі спогади про нього зігріватимуть гостей сніжними вечорами. А ще навіюватимуть мрії про наступний, який повинен бути ще більш яскравим і приголомшливим...

Наталя Дзвоницька
«Гривна».- №1 (1252).- 03-09.01.2019.- стр.7

Leave a reply

Enter the number you see to the right.
If you don't see the image with the number, change the browser settings and reload the page