on-line с 20.02.06

Арт-блог

13.05.2015, 09:45

May

Random photo

Voting

???

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Calendar

     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

News

01.08.2015, 13:17

Crazzzy Days

13.05.2015, 09:52

den-evropyi-v-hersone---2015

> News > "Смак Херсонщини": традиції локальної гастрономії, що надихають
All news

"Смак Херсонщини": традиції локальної гастрономії, що надихають

20.03.2025 23:48

 

🥰18 березня здобувачі освіти та викладачі Херсонського вищого професійного комерційного училища взяли онлайн-участь у гастродіалогу «Смак Херсонщини», який відкрив перед майбутніми кухарями світ локальної гастрономії.

❤️Провідна бібліотекарка Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Олена Бджола розповіла учасникам заходу про легендарні продукти та страви Херсонщини: «Херсонський кавун», бекмес, в’ялені томати, а також кулінарні проєкти «Херсон. Вінтажна кухня», «Дорога смаку і вина» та інші.

🔴Напрямок гастроекскурсій активно розвивався на Херсонщині до повномасштабного вторгнення Росії: були запущені в роботу десятки проєктів, які вивели б нашу область на міжнародну туристичну орбіту. Тож наразі, поки війна ще не закінчилася, завданням для екскурсоводів та кухарів є збереження пам'яті про кулінарні традиції Півдня та популяризація нашого регіону через гастроспадщину.

😊Також на заході майстер виробничого навчання В'ячеслав Зорін презентував збірку автентичних страв Таврійського краю, створену творчою групою. А майстер виробничого навчання Наталя Антоненко представила унікальні властивості гарбуза та авторські страви з нього

😙Захід став справжньою мотивацією для студентів-кухарів розвиватися, експериментувати та створювати нові страви колоритної південної кухні на основі українських багатих гастрономічних традицій.





Leave a reply

Enter the number you see to the right.
If you don't see the image with the number, change the browser settings and reload the page