on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Новини регіону

19.04.2024, 15:15

Проєкт «Вишивана Херсонщина»

До Дня Вишиванки започаткований проєкт «Вишивана Херсонщина». Для ...
19.04.2024, 11:56

На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА

  У якому стані наразі перебувають більшість пам'яток історії ...
19.04.2024, 11:45

"Не занурити в глибину навколишнього жаху, а подарувати посмішку", - херсонська художниця Яна Голуб'ятникова

  Наразі в роботах херсонської художниці Яни Голуб'ятникової не ...
> Новини регіону > У Херсоні відновлюють вінтажні десерти
Всі новини

25.10.2021 14:48

У Херсоні відновлюють вінтажні десерти

Цього тижня вiдомий гастро проєкт «ХерсонЪ. Вінтажна кухня, започаткований у 2018 роцi, набув нового звучання.

Черговий етап проєкту покликаний розкрити солодку палітру смаків Херсонщини 19 столiття. На пiдтримку iнiцiативи, управлінням маркетингу міста і туризму проведено зустріч iз засновницею проєкту Мариною Тарасовою та рестораторами мiста.

Результатом спiльної роботи має стати вiдродження дореволюцiйного кондитерського мистецтва шляхом реставрацiї “смаку старого Херсону”. Десерт вважається “вiнтажним” за умови вiдповiдностi старовинним рецептам на 70% , iншi 30% – фантазiя кондитерiв та шоколатьє.

До проєкту вже долучилися ресторани “Міраколі” та “Моцарт” , розглядають можливiсть участi “Панорама” та “Godshot”. Попереду у них кропiтка робота, адже делiкатна справа осучаснення “вiнтажних” десертiв пiдвладна лише справжнiм професiоналам.

Серед запропонованих оригiнальних рецептiв “Гато Iмперiаль”, “Шу а-ля крем”, “Пирiг венський”. У меню закладів ласощi мають з’явитися на початку наступного року.

Окрiм мiстян, частуватимуть ними гостей громади, адже зазначенi заклади увiйдуть до програми мiсцевих екскурсiйних маршрутiв.

Джерело





Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.