on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новини регіону

22.03.2024, 13:15

Книга історій "Плач Херсонщини". Художниця створила ілюстрації використовуючи старослов'янські символи

  Художниця з Херсона Валерія Гуран працювала в Естонії та ...
20.03.2024, 23:16

Сквер на проспекті Незалежності в Херсоні назвали на честь Джона Говарда

  У Херсоні завершилось громадське голосування щодо перейменування ...
20.03.2024, 22:51

Присвятила 50 років свого життя театру. Історія Заслуженої артистки України з Херсона Олександри Тарновської

Заслужена артистка України Олександра Тарновська присвятила 50 років ...

 

«Молодь-етно-драйв-2010»

Приємно спостерігати, як молоді люди різних національних меншин Херсона не просто весело, мирно та драйвово відпочивають, а й гордо представляють культуру, мову, побут та звичаї своєї Батьківщини. Днями у приміщенні нічного клубу «Аміго» відбувся Перший молодіжний фестиваль нацменшин «Молодь-етно-драйв-2010», організатором якого стала звичайна студентка Херсонського державного університету Лайма ШАНАВА.

У фестивалі взяли участь молодіжні команди з Вірменії, Кореї і, звичайно ж, України. Завдання для всіх одне — творчо представити свою націю. Той, у кого це вийде краще, отримає подарунок. Втім, за словами учасників фесту, найголовніше для них — це можливість заявити про себе та прославити Батьківщину.

Своєю грацією, пластичністю та хорошим виконанням народних танців чарівні дівчата з команди «Саран», які представляють Корею, вже з перших хвилин конкурсного перегляду буквально зачарували усіх присутніх глядачів. Відразу за ними прекрасно заявили про свою націю і молоді люди з вірменської команди «Урарту». А от виступ господарів фестивалю — українців, у виконанні херсонських студентів, членам журі не сподобався. Творчо заявляючи про свою націю, наша молодь зробила наголос на жартах про сало, горілку та непереможну козацьку силу.

— Невже Україна — це лише сало та горілка? На виступ команди своєї нації було соромно дивитися, — відзначив після перегляду голова журі фестивалю, відомий у Херсоні меценат та бізнесмен Олексій Урсуленко.

— Понад сто людей різних національностей, які мешкають в обласному центрі, повинні в мирі та злагоді підтримувати стосунки, а не сміятися з того, як козаки рубали татар — Молодим людям різних національностей знайти спільну мову значно легше, ніж дорослим, чиє ставлення одне до одного часто заполітизоване, — доповнює голову журі організатор фестивалю грузинка Лайма Шанава.

— Переконана, що подібні заходи лише сприяють кращому порозумінню між людьми. Херсонська молодь знайомиться, закохується і одружується, незважаючи на різні національності чи віросповідання.

Після творчих виступів та нагороди вірменської команди, яка перемогла у «Молодь-етно-
драйв-2010», фестиваль поступово перетворився на розважальну нічну дискотеку, на яку, крім учасників, завітали грузини, росіяни, казахи та молоді люди інших національностей. Всі весело розважалися і голосно співали національних пісень. Молодим людям захід сподобався, а відтак, обіцяють організатори, наступного року фестиваль обов’язково відбудеться ще раз.

 

Вадим Лубчак
“Новий день”.- №28 (4918).- 08.07.2010.- стр. 16

Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.