on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Новини регіону

24.03.2021, 12:12

Херсон з висоти пташиного польоту. ФОТО. ВІДЕО

Квадрокоптер (або дрон) чудовий винахід, завдяки якому ми можемо насолоджуватися ...
24.03.2021, 11:07

Реалізація в Херсонській області проєкту зі створення Шкіл Миру

Оголошується відбір серед шкіл Херсонської області для участі у проєкті ...
23.03.2021, 10:57

Херсонські школярі виготовляють і продають адресні таблички з пластику

  Херсонські школярі виготовляють і продають адресні таблички з ...
> Персоналії > Кіно > Бондарчук Сергій Федорович

Бондарчук Сергій Федорович

Сергей Бондарчук народився 25 вересня 1920 року  в селі Білозерка Херсонського району Української РСР.
Починав як актор в провінційному театрі. Брав участь у Великій Вітчизняній війні. Закінчив акторський факультет ВГИКа. Дебют в кіно як актор - "Молодая гвардия". У 40-50-і роки був визнаний владою як офіціозний актор, що цілком відповідає запитам культури часів соцреалізму і після виконання ролі Тараса Шевченко (1951) був нагороджений Сталінською премією і отримав звання народного артиста СРСР. Дебют як режисер - фільм "Судьба человека" став заставою успішної режисерської кар'єри . У 1965-1967 році Бондарчук зняв свій самий прославлений фільм - екранізацію романа-епопеї Толстого "Война и мир", який, до речі, приніс йому "Оскара" в категорії "Кращий зарубіжний фільм". Ще одна картина із золотого фонду радянського кінематографа, знята Сергієм Бондарчуком - "Они сражались за Родину". В Італії Бондарчук знімав телефільм "Тихий Дон", проте він так і не дійшов до глядачів. Помер 20 жовтня 1994 року.

 

 

Фільмографія:

Акторські роботи:

1948 — «Молода гвардія» — Валько

1948 — «Мічурін» — Уралець

1950 — «Кавалер Золотої Зірки» — Сергій Тутаринов

1951 — «Тарас Шевченко» — Тарас Шевченко

1953 — «Кораблі штурмують бастіони» — Тихон Прокоф'єв

1953 — «Адмірал Ушаков» — Тихон Прокоф'єв

1954 — «Про це не можна забувати» — письменник Олександр Якович Гармаш (прототип — Ярослав Галан)

1955 — «Незакінчена повість» — Юрій Сергійович Єршов

1955 — «Отелло» — Отелло

1955 — «Попригунья» — лікар Осип Степанович Димов

1956 — «Іван Франко» — Іван Франко

1958 — «Йшли солдати» — Матвій Крилов

1959 — «Доля людини» — Андрій Соколов

1960 — «Сергійко» — Коростельов

1960 — «У Римі була ніч» / Era notte a Roma — солдат Федір Олександрович Назуков

1965 — 1967 — «Війна і мир» — П'єр Безухов

1969 — «Золоті ворота» — текст поза кадром

1970 — «Дядя Ваня» — Михайло Львович Астров

1973 — «Мовчання доктора Івенса» — Мартін Івенс

1974 — «Вибір цілі» — Ігор Курчатов

1974 — «Такі високі гори» — Іван Миколайович Степанов

1975 — «Вони захищали Батьківщину» — Звягінцев

1977 — «Пошехонська старовина» — текст від автора поза кадром

1977 — «Степ» — Омелян

1978 — «Оксамитовий сезон» — містер Роберт Бредвері

1978 — «Батюшка Сергій» — Отець Сергій

1979 — «Зліт» — текст поза кадром

1980 — «Овід» — кардинал Монтанеллі

1986 — «Борис Годунов» — Борис Годунов

1988 — «Випадок у аеропорті» — генерал-майор Токаренко

1990 — «Битва трьох королів» — Селім

1992 — «Гроза над Руссю» — боярин Морозов

2000 — «Сергій Бондарчук» (документальний)

 

Режисерські роботи:

1959 — «Доля людини»

1965 — 1967 — «Війна і мир»

1970 — «Ватерлоо» (Виробництво СРСР та ІталіЇ)

1975 — «Вони захищали Батьківщину»

1977 — «Степ»

1982 — «Червоні дзвони»

1986 — «Борис Годунов»

1992 — «Тихий Дон»

Список фільмографії узятий з сайту Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки

 

Статті

01.02.2021 В рамках святкування Дня українського кіно повнотекстова віртуальна довідка до 95-річчя від дня народження Сергія Бондарчука, кіноактора, кінорежисера
13.10.2010 Наталія Бондарчук про великого батька
12.08.2010 Сергію Бондарчуку — 90!
15.07.2010 За підтримки Херсонського міського голови пройшли зйомки фільму про Сергія Бондарчука
10.03.2009 Династія
17.11.2006 Від «Отелло» до «Тихого Дону»
15.11.2006 Дон — тихий, премьера — громкая
13.11.2006 «В Мелехове — скрытая пропасть»
10.11.2006 Картина стоила режиссеру жизни
10.11.2006 Последняя пуля Бондарчука
02.11.2006 Последняя лента великого режиссера
01.11.2006 Бондарчук доделал «Тихий Дон» отца
24.10.2006 В Киеве появится площадь Бондарчука
19.10.2006 «Молодость» доступна для всех
28.09.2006 Увічнити пам'ять земляка

Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.