on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Новини регіону

20.04.2024, 14:28

"Ескізи вільної весни". У Херсоні художниця представила виставку картин у стилістиці самчиківського розпису

  Херсонка Олена Маляренко презентувала виставку картин у стилістиці ...
20.04.2024, 14:24

На концертах збирає гроші на потреби ЗСУ. Історія адвоката та музиканта з Херсона

  Херсонець Дмитро Ігнатов 20 років працює у правовій сфері ...
20.04.2024, 14:17

Онлайн-екскурсія Гозадінови - херсонська та маріупольська гілки династії

  19 квітня пройшов ще один віртуальний захід у межах проєкту ...
> Новини регіону > Херсонські шеф-кухарі потрапили до рейтингу кращих кулінарів України
Всі новини

03.12.2021 10:44

Херсонські шеф-кухарі потрапили до рейтингу кращих кулінарів України

27 листопада у Києві відбувся гастрофорум Creative Chefs Summit, на якому, за традицією, оприлюднено список топ-120 кулінарів України.

Олександр Шостак (бренд-шеф ресторану «Мускат») та Сергій Пантак (шеф-кухар ресторану «Кабанос») за результатом щорічної премії «Ukrainian Culinary Faces 2021» увійшли до сотні найкращих кулінарів країни. Їх професійні досягнення експерти відзначають вже третій рік поспіль.

Окрім роботи в ресторані, Олександр Шостак є Головою Херсонської філії Асоціації шеф-кухарів Півдня України, засновником міського гастрофестивалю «Spring Fest» та ініціатором проєкту «Скуштуй смак Херсонщини», організував встановлення двох національних рекордів України. Разом з цим, бере активну участь у громадській діяльності – є співзасновником громадської організації «Chefs Club», що сприяє розвитку української кухні з використанням локальних продуктів.

Сергій Пантак відомий містянам як шеф-кухар ресторану «Кабанос», який реалізує соціальні та благодійні проєкти та є суддею Кулінарного Кубку кухарів Південного, Західного та Східного регіонів України, а також Кулінарного Кубку кухарів серед юніорів.

У 2018 році херсонських кулінарів об’єднав проєкт «Херсон. Вінтажна кухня», який передбачає пошук історичного меню, розшифровку рецептів старовинних страв та їх відтворення в сучасних умовах. Кожна «вінтажна» страва є надзвичайно вишуканою і розкриває цікаві факти з історії життя богеми Херсона минулих століть. Свого часу проєкт став джерелом розвитку гастрономічного туризму в Херсоні, а його страви увійшли до туристичних маршрутів. Проєкт, аналогів якого в Україні немає, вже встиг потрапити до Національного реєстру рекордів України за кількістю одночасно приготованих вінтажних страв.

Ukrainian Culinary Faces – кулінарна премія національного масштабу. Її місія полягає в популяризації та підвищенні впізнаваності українських шеф-кухарів, які є тренд-сеттерами трьох основних напрямків: українська кухня, світова кулінарія та кондитерське/пекарське мистецтво. Список переможців формується на основі опитування шеф-кухарів, рестораторів та кулінарних експертів.

Джерело

 





Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.