on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters



Календар подій

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новини регіону

22.03.2024, 13:15

Книга історій "Плач Херсонщини". Художниця створила ілюстрації використовуючи старослов'янські символи

  Художниця з Херсона Валерія Гуран працювала в Естонії та ...
20.03.2024, 23:16

Сквер на проспекті Незалежності в Херсоні назвали на честь Джона Говарда

  У Херсоні завершилось громадське голосування щодо перейменування ...
20.03.2024, 22:51

Присвятила 50 років свого життя театру. Історія Заслуженої артистки України з Херсона Олександри Тарновської

Заслужена артистка України Олександра Тарновська присвятила 50 років ...

Бізнес-інкубатор з розвитку зеленого туризму на території таврійської степової культури в Херсонській області
Україна 73000, м. Херсон, а/с 56, вул. Чекістів 2а, кім. 12 тел/факс.: 8(0552)45-44-95
 

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЮЛЕТЕНЬ №2
ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ НА ТЕРИТОРІЇ ТАВРІЙСЬКОЇ СТЕПОВОЇ КУЛЬТУРИ грудень 2006 р.
 

 

Шановні читачі, Ви отримали «Інформаційний бюлетень» №2, а отже Ви вже побували на навчаннях проведених експертами Бізнес-інкубатору і включені до адресної розсилки інформації в сфері сільського зеленого туризму. Дякуємо Вам за активність і цікаві питання, які Ви нам надсилаєте. Вітаємо ті селянські господарства, які приєднались до мережі нашого спілкування і підключились до діяльності у галузі. Ми не називаємо Вас новачками, адже більшість - це ті, хто має практичний досвід, приймає клієнтів у Голопристанському, Каланчацькому, Чаплинському районах і потребує інформаційної підтримки. Нагадуємо, що відповіді на запитання, які найчастіше надходять на нашу адресу заносяться ще й до змісту наших семінарів. Свої думки та запитання надсилайте на вказану адресу Бізнес-інкубатора і кожний лист буде уважно вивчений.


З вдячністю та повагою,
експерти Бізнес-інкубатору.

 

НОВИНИ

 

 Специфіка та переваги степової полінаціональної культури області, що може бути унікальною «фірмовою» рисою туристичної пропозиції сільського туризму Херсонщини, вже достатньо обговорена сьогодні професіоналами галузі. Залишається риторичне питання: хто і що буде з цим «щастям» робити? Перший крок зроблено - нарешті наша «родзинка» отримала визнання та офіційно внесена, як складова стратегії розвитку туристично-рекреаційного комплексу області. Сьогодні, у межах інтересів сільського туризму використовувати цей, майже неторканий, «безкоштовний» ресурс, і тим самим перетворити непоказну «родзинку» на прекрасну перлину туризму. Але не варто сьогодні ідеалізувати стан галузі в області. Труднощі починаються вже на початковому етапі.

Саме цей етап розглянуто на семінарах, організованих «Лігою ділових та професійних жінок» у партнерстві з управлінням культури та туризму Херсонської облдержадміністрації в межах програми «Бізнес-інкубатор сільського зеленого туризму». Навчання проведено для власників селянських господарств та сільських голів у Голопристанському, Каланчацькому, Чаплинському районах та м. Херсоні.

Що лежить в основі організації та конкурентноспроможності сільського туризму? Які переваги закладаються на етапі планування діяльності у галузі? Якою хоче бачити турист гостинну садибу? Такі питання турбували учасників семінарів під час роботи.

Творча атмосфера спілкування дозволила прискіпливо обговорити кожне з цих питань, навести життєві приклади. Сучасний європейський досвід та приклади планування своєї діяльності з використанням кращих зразків, дозволили власникам намітити шляхи розвитку своєї справи. Так, надзвичайну зацікавленість викликало створення для дитячого та сімейного відпочинку стилістики індіанського поселення у відомому господарстві «Білозір’я», етностилістика та анімація господарства «Чайка». Презентації детальних розробок екзотичної школи підводного плавання в с. Хорли та підготовки майстрів народної кулінарії для каланчацької садиби «Перлина» по закінченні були оцінені оплесками присутніх. Розробка відпочинку у стилі «Безлюдний острів» під назвою «Пташині острови» шокували екзотикою пропозиції та екологічною наповненістю природної складової. У Чаплинському районі розробка садиби господині Людмили в с. Асканія Нова вразила довершеністю і була відзначена не тільки наявністю ексклюзивних страв, а й цілим набором фірмових послуг. Крім того, глибокий аналіз сильних сторін районів, дозволив оприлюднити загальновідомі явища і відзначився цікавою знахідкою – наявністю неповторного мовного діалекту с. Григорівка (пілотна садиба «Сивашський бриз») Чаплинського району. Загалом, власниками господарств були обговорені можливі тематики пропозицій, опрацьована стилістика та її ресурсне наповнення.

Аналіз Британського досвіду позиціювання на туристичному ринку дозволив принципово по новому для регіону систематизувати ідеї сільського туризму. Були запропоновані образи садиб: «Білозір’я» - «Познай свой край и себя в нем!», «Чуден Днепр при любой погоде, под шелест камыша и пенье петухов!»; «Чайка» - «Душевное равновесие и положительное отношение к жизни», «Назад к истокам!»; «У Ніколя» - «Лиманська ідилія с фантастичною рибалкою», «Оберіг» - «Відкрий Херсонщину для себе», «В Голу Пристань - за здоров’ям!», «Відкрий для себе світ фестивалів Голопристанщини», «Голая Пристань – достигни единства мысли, тела и природы», «Хорли – відчуй насолоду райського куточку!», «Покуштуйте полтавських вареничків у Каланчаку!», «Відчуйте українську щирість і позитивну енергію», «Дихай у Роздольному роздольно з майстром-рибалкою Олександром!», «Сивашський бриз» - «Відчуй життя з присмаком моря!», «Птичьи острова» – ощути вкус жизни на необитаемом острове!», «Херсонщина – праздник души и желудка!».
Серед проблемних питань, важливих для обговорення були: попередження зловживання туристами алкогольних напоїв під час відпочинку, профілактика травматизму у садибі, перетворення слабких сторін сільської місцевості на сильні у сільському туризмі.

Одній з найважливіших проблем галузі - категоризації господарств сільського туризму, було присвячено заключний етап кожного семінару. На розсуд громади було представлено розробку Бізнес-інкубатору сільського зеленого туризму - систему категоризації господарств, що надають послуги сільського туризму «Коши Таврії», створену за європейськими зразками. Дана категоризація дозволяє систематизувати кількісно-якісні показники прийому та розміщення відпочиваючих, виділяє п’ять рівнів і визначає символом рівня категоризації „Кошик”. Загалом у всіх районах система була прийнята позитивно і практиками – власниками садиб і представниками органів місцевого самоврядування.
Попереднє співставлення характеристик господарств з показниками системи «Коши Таврії», дозволило отримати узагальнену картину Херсонської області на ринку сільського туризму України. Отже, підрахунки вказують на наявність широкого ряду: одна садиба «однокошикова», три – «двокошикових», шість -«трикошикових», чотири - «чотирикошикові», одна - «п’ятикошикова».

Таким чином, системний підхід до проблематики сільського туризму дозволяє значно спростити підготовку власників до початку діяльності, визначення товарної пропозиції від області, спектр тематичних та анімаційних програм для різновікових груп туристів. Учасники семінарів зазначають що практичні поради, отримані у обговореннях, уже сьогодні стали у пригоді, під час підготовки до наступного туристичного сезону, який тим часом вже не за горами.

 

Шановні читачі!
Пропонуємо розділи, за якими Ви можете надсилати свої питання для висвітлення в бюлетені та у Інтернет виданні Бізнес-інкубатору:

  • ФОРУМ «ВЛАДА- ЗАКОН- ВЛАСНИК»
  • ЮРИСТ РЕКОМЕНДУЄ
  • ТУРИСТИЧНИЙ РИНОК

 

 

Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.