on-line с 20.02.06

Арт-блог

06.09.2018, 13:50

Вересень-2018

Знову Вересень приїхав На вечірньому коні І поставив зорі-віхи У небесній вишині. Іскор висипав немало На курний Чумацький шлях, Щоб до ранку не блукала Осінь в зоряних полях. Р.Росіцький

Випадкове фото

Голосування

Що для вас є основним джерелом інформації з історії?

Система Orphus

Start visitors - 21.03.2009
free counters
 
хиты
10

хосты
0

всего
0

 
Рейтинг@Mail.ru



Календар подій

     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Новини регіону

28.03.2025, 13:17

Бариста з Херсона розмалював гільзу, аби зібрати кошти для ЗСУ

  Олексій Мельниченко, який працює баристою в Херсоні ...
26.03.2025, 11:07

Війна нищить археологічну спадщину Херсонщини

За підтримки посольства Японії в Україні та ЮНЕСКО, в лютому 2025 ...
25.03.2025, 23:14

Херсонщина: «Вивезли понад 150 тис експонатів»

иректорка департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської ОВА Віолетта ...
> Новини регіону > "Смак Херсонщини": традиції локальної гастрономії, що надихають
Всі новини

"Смак Херсонщини": традиції локальної гастрономії, що надихають

20.03.2025 23:48

 

🥰18 березня здобувачі освіти та викладачі Херсонського вищого професійного комерційного училища взяли онлайн-участь у гастродіалогу «Смак Херсонщини», який відкрив перед майбутніми кухарями світ локальної гастрономії.

❤️Провідна бібліотекарка Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Олена Бджола розповіла учасникам заходу про легендарні продукти та страви Херсонщини: «Херсонський кавун», бекмес, в’ялені томати, а також кулінарні проєкти «Херсон. Вінтажна кухня», «Дорога смаку і вина» та інші.

🔴Напрямок гастроекскурсій активно розвивався на Херсонщині до повномасштабного вторгнення Росії: були запущені в роботу десятки проєктів, які вивели б нашу область на міжнародну туристичну орбіту. Тож наразі, поки війна ще не закінчилася, завданням для екскурсоводів та кухарів є збереження пам'яті про кулінарні традиції Півдня та популяризація нашого регіону через гастроспадщину.

😊Також на заході майстер виробничого навчання В'ячеслав Зорін презентував збірку автентичних страв Таврійського краю, створену творчою групою. А майстер виробничого навчання Наталя Антоненко представила унікальні властивості гарбуза та авторські страви з нього

😙Захід став справжньою мотивацією для студентів-кухарів розвиватися, експериментувати та створювати нові страви колоритної південної кухні на основі українських багатих гастрономічних традицій.





Напишіть свій коментар

Введіть число, яке Ви бачите праворуч
Якщо Ви не бачите зображення з числом - змініть настроювання браузера так, щоб відображались картинки та перезагрузіть сторінку.