"Смак Херсонщини": традиції локальної гастрономії, що надихають
20.03.2025 23:48
18 березня здобувачі освіти та викладачі Херсонського вищого професійного комерційного училища взяли онлайн-участь у гастродіалогу «Смак Херсонщини», який відкрив перед майбутніми кухарями світ локальної гастрономії.
Провідна бібліотекарка Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Олена Бджола розповіла учасникам заходу про легендарні продукти та страви Херсонщини: «Херсонський кавун», бекмес, в’ялені томати, а також кулінарні проєкти «Херсон. Вінтажна кухня», «Дорога смаку і вина» та інші.
Напрямок гастроекскурсій активно розвивався на Херсонщині до повномасштабного вторгнення Росії: були запущені в роботу десятки проєктів, які вивели б нашу область на міжнародну туристичну орбіту. Тож наразі, поки війна ще не закінчилася, завданням для екскурсоводів та кухарів є збереження пам'яті про кулінарні традиції Півдня та популяризація нашого регіону через гастроспадщину.
Також на заході майстер виробничого навчання В'ячеслав Зорін презентував збірку автентичних страв Таврійського краю, створену творчою групою. А майстер виробничого навчання Наталя Антоненко представила унікальні властивості гарбуза та авторські страви з нього
Захід став справжньою мотивацією для студентів-кухарів розвиватися, експериментувати та створювати нові страви колоритної південної кухні на основі українських багатих гастрономічних традицій.